Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Απριλίου 2017

"Όσο είμαι Πρόεδρος, δεν θα ξαναπαίξεις..." (1986)

Σαν σήμερα στις 18/4/1986, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς παίκτες που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κωστίκος, ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του...

Ο γεννημένος στην Τασκένδη και μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στον Πιερικό, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, με έγγραφό του στη Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, ζήτησε μετά από 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στην Τούμπα, να μείνει ελεύθερος, επικαλούμενος το άρθρο 9 παράγραφος δ' του ΚΕΠ!

Στις 2/3/1986 ο Κωστίκος που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με τον Ορφανό να παίρνει τη θέση του, πλήρωσε το μάρμαρο της πολύ βαριάς ήττας (5-0), αλλά δεν ήταν ο μόνος! 

Την ίδια μέρα, απολύθηκε ο τεχνικός της ομάδας, Βάλτερ Σκότσικ, ο άνθρωπος που οδήγησε τον Δικέφαλο στον τίτλο, λίγους μήνες νωρίτερα! Στη θέση του προσλήφθηκε ο Μιχάλης Μπέλλης! 

Διαβάστε τι είχε αναφέρει στο έγγραφο ο Γιώργος Κωστίκος:

"Στις 2 Μαρτίου και στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ο τότε πρόεδρος του Δικεφάλου Χάρης Σαββίδης, μπήκε στα αποδυτήρια και παρουσία του προπονητή κ. Σκότσικ και του βοηθού του Φούρτουλα, με οργισμένο ύφος απευθυνόμενος σε μένα μου είπε: 
Κωστίκο, όσο είμαι Πρόεδρος εγώ, δεν θα ξαναπαίξεις μπάλα στον ΠΑΟΚ. Τέρμα η καριέρα σου στον ΠΑΟΚ! Απολύεσαι, να μην ξαναπατήσεις στην Τούμπα! Είσαι παρελθόν για τον ΠΑΟΚ"

Αυτά που είπε ο Σαββίδης έγιναν, στον παίκτη απαγορεύτηκε να αγωνίζεται με τους επαγγελματίες και αυτό χωρίς να ενημερωθεί το ΔΣ της ΠΑΕ, χωρίς να κληθεί καν σε απολογία, χωρίς να εξηγήσει ποτέ στον παίκτη τους λόγους αυτής της πολύ βαριάς τιμωρίας του!!!

Αρχικά τον τιμώρησε με δίμηνη διακοπή συμβολαίου και στη συνέχεια καθυστερημένα τον κάλεσε σε απολογία, με την απόφαση όμως να έχει παρθεί πριν συμβεί αυτό...

Οι λόγοι για τους οποίους ο παίκτης ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιό του, ήταν οι παρακάτω:

1. Είναι πρωτοφανής στα ποδοσφαιρικά η ενέργεια του κ. Σαββίδη
2. Είναι απαράδεκτη ηθικά και νομικά
3. Είναι πράξη υπέρβασης προεδρικών εξουσιών
4. Είναι πράξη επικίνδυνη και ζημιογόνος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ 
5. Είναι πράξη παρεξήγησης των δικαιωμάτων του Προέδρου στην ΠΑΕ
6. Είναι πράξη βάναυση, γιατί προσβάλει το κύρος και την προσωπικότητα του ποδοσφαιριστή!

O Κωστίκος δικαιώθηκε στις 11/6/1986, ενώ στα μέσα Ιουλίου μέσω του ΑΣΕΑΔ κέρδισε οριστικά την ελευθερία του! 

Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος λόγω μείωσης της προσωπικότητάς του! Χαμένος της υπόθεσης ο ΠΑΟΚ, γιατί η ομάδα που έναν χρόνο πριν, κέρδισε το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας μας, διαλυόταν!

Να σημειωθεί πως έναν χρόνο νωρίτερα, ο Κωστίκος με το κλείσιμο της 8ετίας του, σε αντίθεση με τον φυγά Δημόπουλο, έμεινε στην ομάδα, αποδεχόμενος την προσφορά που του έγινε, δείχνοντας πρόθεση να μείνει ως το τέλος της καριέρας του στην Τούμπα!

Ο Κωστίκος βέβαια, καθώς ήταν σε σχετικά καλή ποδοσφαιρική ηλικία (28 ετών), βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στον Ολυμπιακό, με τον οποίον σήκωσε το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν (1986-1987), καταγράφοντας 20 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 6 γκολ, το ένα από τα οποία ήταν εναντίον μας στο 1-1 του ΟΑΚΑ, όταν ισοφάρισε στο 84' το γκολ του Σκαρτάδου ... 

Θυμηθείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, στη μεταγραφή του Κωστίκου στον ΠΑΟΚ (29/7/1977).


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4