Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Απριλίου 2017

Ισχνή νίκη στο καμίνι της Τούμπας (2013)

Σαν σήμερα στις 17/4/2013, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύσκολα στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1, στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2012-2013...

Tο αποτέλεσμα άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες για τη ρεβάνς της 27ης Απριλίου του "Θ. Κολοκοτρώνης". 

Ο ΠΑΟΚ αν και είχε τη θερμή συμπαράσταση 30.000 οπαδών του, βρήκε απέναντί του μια ομάδα που δεν κλείστηκε ιδιαίτερα και έδειξε διαθέσεις να βγει στην επίθεση και να χτυπήσει το ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων σταματούσαν στην πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή του Δικεφάλου και ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει εξασφαλισμένα τα νώτα του (αυτά γινόταν στην Τούμπα επί Γιώργου Δώνη!). 

Στον αντίποδα οι παίκτες μας προσπαθούσαν παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα. Οι προσπάθειες όμως των Καμαρά και Λόρενς ήταν ημιτελείς και εκφυλιζόταν κυρίως έξω από την περιοχή του Μπαντή.

Στο 24' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Κλάους μετά από προσπάθεια του δραστήριου Λόρενς από τα δεξιά, σέντρα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων και τσίμπημα με το τακούνι από τον σκόρερ που πρόλαβε την προβολή του Σανκαρέ και η Τούμπα πήρε φωτιά.

Το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη του 45λεπτου πέρασε χωρίς κάτι αξιόλογο, με τον διαιτητή Μάνταλο πάντως να κλέβει την παράσταση με τα σφυρίγματά του, τα οποία ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ...

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο άτολμος, με φανερή διάθεση να δώσει γήπεδο στον Αστέρα προφυλάγοντας το 1-0 (νοοτροπία για σεμινάριο) και αν του δινόταν η ευκαιρία στην κόντρα να ξαναχτυπήσει. Η τακτική που την είχαμε δει ουκ ολίγες φορές εκείνη τη σεζόν στην Τούμπα αποδείχτηκε πέρα για πέρα λάθος.

Η μεσαία γραμμή δυσκολευόταν όχι μόνο να δημιουργήσει παιχνίδι, αλλά ακόμη και να κρατήσει την μπάλα. Ήταν στιγμές που ο Αστέρας κυριαρχούσε στο γήπεδο. 

Στο 64' οι Αρκάδες ισοφάρισαν με τον Ναβάρο.. Αρχικά υποδείχτηκε οφ σάιτ ο σκόρερ από τον βοηθό, αλλά στη συνέχεια ο Μάνταλος έδειξε σέντρα. Ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος, αλλά την μπάλα την έδωσε ο Αποστολόπουλος με λάθος απόκρουσή του.

Η ισοφάριση έφερε γκρίνια στις κερκίδες και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Με 1-1 η ρεβάνς της Τρίπολης θα γινόταν πολύ δύσκολη. Λάθη στις μεταβιβάσεις, κακές επιλογές στην επίθεση και από την άλλη οι παίκτες του Τσιώλη έβγαιναν απειλητικά στην αντεπίθεση αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να κάνει 1-2 δύσκολες επεμβάσεις.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε να σκοράρει στο 89' όταν ο Σαλπιγγίδης επωφελήθηκε από το μπέρδεμα Μπαντή - Σανκαρέ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από γύρισμα του Αθανασιάδη! Ένα γκολ που έδωσε στον Δικέφαλο μικρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Σανκαρέ στις καθυστερήσεις παραλίγο να ισοφαρίσει, όταν το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε πρώτα από τον Ιτάνζ και στη συνέχεια από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας μας.

Η ομάδα -ειδικά στην επανάληψη- έπαιξε τελείως ανορθόδοξα. Μπήκε μουδιασμένα και μετά το γκολ της ισοφάρισης έλειψε το καθαρό μυαλό από τους παίκτες, με αποτέλεσμα τα λάθη ειδικά στη μεσαία γραμμή να είναι πολλά... 

Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην εκπνοή, έγινε αιτία να σταματήσει η γκρίνια που είχε αρχίσει στις κερκίδες, αλλά δεν ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα μας στη ρεβάνς που έγινε στις 27/4!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76' Κωνσταντινίδης), Λίνο, Κατσουράνης, Σίντελφελντ, Κάτσε (76' Ρομπέρ), Λάζαρ (83' Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρεζ (92' Φορμίκα), Ναβάρο (93' Κοντοές), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46' Καλατζής).

Δηλώσεις:

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του 1ου ημιτελικού στην Τούμπα, μίλησε για την εικόνα του αγώνα τονίζοντας ότι το 2-1 δίνει ισχνό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό.

Τα όσα είπε ...

Για την εικόνα του αγώνα: "Όταν είσαι στον ημιτελικό, είναι σημαντικό να κερδίζεις. Έτσι όπως πήγε το ματς, η νίκη μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς. Αν το σκορ είχε μείνει στο 1-1 θα ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε άλλη τακτική. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να επιστρέψουμε με την πρόκριση".

Για τη φάση της ισοφάρισης του Αστέρα, σημείωσε: "Μέχρι να δεχθούμε το γκολ λειτουργήσαμε καλά, είχαμε καλή κυκλοφορία, ήμασταν απειλητικοί και μέχρι εκείνο το σημείο δεν απειληθήκαμε. 
Μετά το γκολ δώσαμε αρκετά πράγματα στο ανοιχτό γήπεδο, ο Αστέρας είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι και έφτιαξε ευκαιρίες. 

Πάντως μόνο με πίστη γυρνούν τα παιχνίδια. Απ' ότι με έχουν ενημερώσει δεν υπάρχει οφσάιντ, απ' ότι είδα πάντως εγώ την στιγμή που ο Ναβάρο εκτελεί ο βοηθός έχει σηκώσει την σημαία με αποτέλεσμα ο τερματοφυλακάς μας να μην έχει την αντίδραση που πρέπει".
Ο Σαρλς Ιτάνζ σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα, ανέφερε πως ο ΠΑΟΚ θα πάει στην Τρίπολη για να πάρει την πρόκριση, ενώ τόνισε πως στο γκολ του Αστέρα ο Μάνταλος είχε σφυρίξει!

Διαβάστε τα όσα είπε:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Με τη νίκη μας στο τέλος, έχουμε ένα πλεονέκτημα από τον Αστέρα. Θα πάμε στην Τρίπολη για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό».

Σχολιάζοντας τη φάση του γκολ του Αστέρα δήλωσε: «Πρώτη φορά συμβαίνει στην καριέρα μου. Δεν λέω εάν είναι οφ σάιντ ή όχι, αλλά ο διαιτητής σφύριξε και σταματήσαμε όλοι μας, και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μας. Πραγματικά, δεν καταλάβαμε τι έγινε».
Ο Σίλντεφελντ στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του ημιτελικού, αναφέρθηκε στην απόφαση του Μάνταλου να κατακυρώσει το γκολ του Αστέρα Τρίπολης κι ενώ όπως υποστηρίζει και ο Κροάτης, ο ρέφερι είχε σφυρίξει και η φάση είχε σταματήσει!

Αρχικά ανέφερε: «Για πρώτη φορά το είδα αυτό το πράγμα στην καριέρα μου. Ο διαιτητής σφυρίζει. Ολοι μας σταματάμε γιατί ακούσαμε το σφύριγμα και στη συνέχεια δείχνει σέντρα. Είναι απίστευτο. Έπρεπε να έρθω στην Ελλάδα για να ζήσω κάτι τέτοιο από έναν διαιτητή».

Όσο για την υπόθεση πρόκριση: «Είναι πολύ σημαντικό που πάμε νικητές στον δεύτερο ημιτελικό. Είναι ομολογούμενος δύσκολη η ρεβάνς. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Δεν αξίζαμε να χάσουμε με βάσει την απόδοσή μας. Το γκολ του Σαλπιγγίδη μας επιτρέπει να πάμε με καλή ψυχολογία στον ημιτελικό της Τρίπολης».
 
Ο Liam Lawrence στάθηκε στην κακή απόδοση του ΠΑΟΚ στο Β ημίχρονο και τόνισε πως η ομάδα πρέπει να σκοράρει στον επαναληπτικό της Τρίπολης για να έχει ελπίδες πρόκρισης στον τελικό.

Συγκεκριμένα:
«Το ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος κάναμε κάποιες ευκαιρίες, είχαμε το γκολ. Στο δεύτερο δεν παίξαμε και τόσο καλά. Υπήρχε ένα εικοσάλεπτο όπου ο αντίπαλος έκανε ευκαιρίες και εμείς αλλάζαμε πάσες. Είναι θετικό ότι σήμερα νικήσαμε. Ξέρουμε ότι εκεί πρέπει να παίξουμε καλά για να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να σκοράρουμε και εκεί για να προκριθούμε».

O σκόρερ του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας για το παιχνίδι με τον Αστέρα, τόνισε πως κρατάει μόνο τη νίκη και τίποτε περισσότερο ...

Η σύντομη δήλωσή του:
«Δεν παίξαμε και τόσο καλά σήμερα. Το μόνο καλό είναι η νίκη. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και να εμφανιστούμε βελτιωμένοι στη ρεβάνς. Ευτυχώς ήρθε το γκολ στο τέλος και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Με το τέλος της αναμέτρησης, ο Ιβάν Σαββίδης, μαζί με τους Βρύζα και Τσιστιακόφ κατέβηκαν στα αποδυτήρια.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη, όμως τόνισε πως πρέπει η ομάδα να δώσει τον καλύτερο της εαυτό στη ρεβάνς της Τρίπολης:

"Σας πιστεύω, πήραμε μια νίκη αλλά δεν σημαίνει τίποτε. Δεν ήταν καλό που δεχτήκατε αυτό το γκολ, θα έπρεπε να το αποφύγετε. Πάρτε την πρόκριση στην Τρίπολη. Προσπαθήστε όσο περισσότερο μπορείτε. Τίποτα άλλο. Ξέρω ότι θα τα δώσετε όλα για να γυρίσετε από την Τρίπολη με την πρόκριση που τόσο πολύ θέλω και εγώ και όλος ο κόσμος που σήμερα βρέθηκε και στήριξε την προσπάθεια μας".

Δείτε στα videos που ακολουθούν, πλάνα από τις κερκίδες της Τούμπας, τα οποία τραβήχτηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4