Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Απριλίου 2017

Εικόνα διάλυσης και συντριβή στον Βόλο (1989)

Σαν σήμερα στις 16/4/1989, ο ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε στον Βόλο τον τοπικό Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1988-1989...

Ο Δικέφαλος σε μια πολύ κακή χρονιά, βρήκε απέναντί του έναν αντίπαλο που καιγόταν για τη νίκη, καθώς πάλευε για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που τελικά κατόρθωσε!

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 6.000 θεατές (5.093 τα εισιτήρια), προηγήθηκε στο σκορ στο 30' με τον Αναστασιάδη που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το λάθος του Τάχου, όμως στη συνέχεια η ομάδα μας έδειξε σημάδια ... αποσύνθεσης!

Η ομάδα από εκείνο το σημείο και μετά ήταν τραγική, παρά το γεγονός ότι είχαμε "καινούριο" προπονητή στον πάγκο μας τον Σταύρο Σαράφη που διαδέχτηκε τον Αλέφαντο (πόσο πιο χαμηλά!), με τον τελευταίο να απολύεται από τη διοίκηση μετά την ήττα στη Δράμα την προηγούμενη αγωνιστική! 

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ισοφάριση στο 34' με ατομική προσπάθεια του Καραμίχαλου και στην επανάληψη έφτασαν στο 4-1 (!!!) με χατ τρικ του Μπόντα.

Το 2-1 έγινε στο 50' με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Καραμίχαλος, στο 60' ο Μπόντα και πάλι με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Στο 79' διαμορφώθηκε το τελικό 4-1 από τον Μπόντα και πάλι, που μετά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής βρέθηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ, την ώρα που ο δικός μας πρώτος σκόρερ (Σμολ) είχε μόλις 6! 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Αναστασιάδης, Φερνάντο και  Αλαβάντας.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Δανιήλ): Μαρασίδης, Τσουκαλάς, Μάνδαλος, Τάχος, Παναγιωτίδης, Βαϊνάς, Σκούτας, Σταματίου, Μπόντα, Πιας, Καραμίχαλος (67' Γκαμπέτας). 

ΠΑΟΚ (Σαράφης): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου (67' Λεοντιάδης), Αλαβάντας, Μήτογλου (28' Μαλιούφας), Μαυρέας, Όσβαλντ, Μπορμπόκης, Λαγωνίδης, Καρασαββίδης, Φερνάντο, Αναστασιάδης.

Δηλώσεις Σαράφη:

"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για τη νίκη! Έπαιξε πολύ καλά και νομίζω ότι τη νίκη του -έστω και με βαρύ για εμάς σκορ- τη δικαιούταν. Το σκορ διαμορφώθηκε από προσωπικά λάθη παικτών και κυρίως του αμυντικού (εννοούσε τον Μαυρέα) που μάρκαρε τον Μπόντα. Στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".
* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο μας για 16 ματς (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), ακολούθησε ο ... Αλέφαντος (!) για 11 παιχνίδια (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες) και έκλεισε η σεζόν με τον Σταύρο Σαράφη, ο οποίος κάθισε στον πάγκο σε τρεις αγώνες (2 ισοπαλίες - 1 ήττα).

* Στην αρχική photo μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4