Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Απριλίου 2017

Διπλό στον Βόλο, με χατ τρικ του "φονιά"! (1985)

Σαν σήμερα στις 3/4/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1984-1985...

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βάλτερ Σκότσικ, κατέβασε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με αυτή που πήγαινε καρφί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος εκείνη τη σεζόν είχε κάνει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο Κύπελλο αν και αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, απέναντι όμως σε σχετικά εύκολους αντιπάλους (Αχαρναϊκό, Θρίαμβο, Πιερικό).

Ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει στις προηγούμενες φάσεις του θεσμού διαδοχικά τους: Ηρακλή, Άρη, Λαμία και όλοι στην Τούμπα άρχισαν να κάνουν όνειρα για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας μας! Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 3/4/1985 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό πρόκρισης από το πρώτο ματς, επικρατώντας με 1-4!

Το σκορ άνοιξε στο 19', όταν ο Δημόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων απέκρουσε, για να στρωθεί η μπάλα στον Γιούρισιτς που με ασύλληπτο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή κεραυνοβόλησε τον Παπαγεωργίου. 
Χρήστος Δημόπουλος και Χρήστος Σακελλαρίου σε μια αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της αναμέτρησης

Στο 30' υπήρξαν εντονότατες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για γκολ που κατά την άποψή τους δε μέτρησε, όταν θεώρησαν πως ο Τερζής απέκρουσε μέσα από τη γραμμή την κεφαλιά του Διαμαντάρα, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα (32') ο Δουζένης να ισοφαρίσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το οποίο παραχώρησε ο Κακλαμάνος, υποδεικνύοντας πως ο Γιούρισιτς βρήκε με το χέρι την μπάλα σε σέντρα του Διαμαντάρα...

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, όμως στην επανάληψη ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα και πάτησε τους ανήμπορους να αντιδράσουν γηπεδούχους. 

Στο 61' Μαλιούφας - Δημόπουλος έπαιξαν το 1-2, με τον τελευταίο από κοντά να δίνει νέο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ!

Επτά λεπτά αργότερα (68') σε ταχύτατη αντεπίθεση, ο Πάπριτσα βρήκε τον Δημόπουλο και αυτός είχε εύκολο έργο για το 1-3.

Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 73' με σκόρερ και πάλι τον "Φονιά", που έκανε χατ τρικ με ωραίο πλασέ.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γιούρισιτς, Δημόπουλος, Καρασαββίδης. 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Παπαγεωργίου, Γαλάτης (16' Σακελλαρίου), Μάνδαλος, Βαϊνάς, Τάχος, Δουζένης, Καπουράνης, Μαλακασιώτης, Χανταμπάκης, Ηλιόπουλος, Διαμαντάρας (58' Καραμπάς). 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης, Μαλιούφας, Σπανοσωτηρόπουλος (60' Πάπριτσα), Δημόπουλος, Ιορδανίδης (46' Βασιλάκος), Καρασαββίδης.

Γιώργος Κούδας: "Για τον ΠΑΟΚ δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις, αλλά αυτός που μου άρεσε ήταν ο Βόλος. Είχε μεγάλη κινητικότητα και πιστεύω πως αν συνεχίσει να παίζει έτσι, θα διαπρέψει στην Β' Εθνική την επόμενη χρονιά. Στην περίπτωση του γκολ που δε μέτρησε, είδα πάντως να κουνιέται δίχτυ...".

* Πριν το παιχνίδι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Γ. Κούδα, για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

* Ο Αυστριακός τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βάλτερ Σκότσικ, μετά το ματς δήλωσε: "Είναι φανταστικό το γήπεδο του Βόλου. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε, στην επανάληψη όμως "καθαρίσαμε" το παιχνίδι. Πρέπει να πω ότι η ομάδα του Βόλου έπαιξε πολύ καλά και της αξίζει να ανέβει στην Β' Εθνική".

* Στην 43η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1984-85 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32.

* Για τρίτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας (μετά το 1970 και το 1980) δεν υπήρξε στον τελικό ομάδα προερχόμενη από την Αττική, καθώς αναμετρήθηκαν ΠΑΟΚ και Λάρισα...

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1984-1985, από το ματς της Νέας Σμύρνης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4