Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Απριλίου 2017

Μια ισοπαλία με μοιραίο τον Κούδα! (1974)

Σαν σήμερα στις 15/4/1974, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, πέταξε εκείνη την Κυριακή έναν πολύτιμο βαθμό (2-1-0 το σύστημα βαθμολογίας), σε ένα ματς από το οποίο μπορούσε να πάρει νίκη και μάλιστα άνετα!
Ο λόγος: Η κακή μέρα στην οποία βρέθηκε ο μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας στην ιστορία της, ο Γιώργος Κούδας!
Αφού στα πρώτα λεπτά έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξει στο σκορ, ήρθε στο 23' ο συνήθως ύποπτος Σταύρος Σαράφης, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φίλη.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιστέψουν πως μπορούν να πάρουν κάτι από το ματς.
Έτσι στο 65', ο Πανιώνιος ισοφάρισε με κεφαλιά - ψαράκι του Δέδε.

Απέναντι σε μια άμυνα που δεν έλεγε και πολλά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα ο Κούδας έχασαν τα άχαστα, με αποτέλεσμα το σφύριγμα του Αμαραντίδη (είχε μια κακή διαιτησία), βρήκε τον Πανιώνιο να τσιμπάει έναν μάλλον ανέλπιστο βαθμό...
Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Φίλης, Σκρέκης, Θεοφιλόπουλος (79' Καλογερόπουλος), Εμβολιάδης, Ιντζόγλου, Μωραϊτέλης, Τζήκας, Μαυρίδης (46' Πανταζής), Λαγός, Δέδες, Μαύρος.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Τσιλιγκιρίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας (81' Παπαδόπουλος), Ασλανίδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1973-74 τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή 43 βαθμών, έχοντας σε 34 ματς, 16 νίκες - 11 ισοπαλίες - 7 ήττες και τέρματα 62-32.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4