Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Απριλίου 2017

Ισοπέδωσε τον Εθνικό σε ένα τριαντάλεπτο! (1979)

Σαν σήμερα στις 1/4/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, βρήκε απέναντί του μια ομάδα που ήρθε για το "Χ", με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς και με το δίδυμο Σιώκου - Εγκλς να ανταπεξέρχονται στην πολύ μεγάλη πίεση που άσκησε από τον πρώτο λεπτό ο Δικέφαλος, μπροστά σε 7.000 θεατές (5.882 τα εισιτήρια), σε μια βροχερή Κυριακή.

Οι επιθέσεις των παικτών μας ήταν συνεχείς και γινόταν κατά κύματα, οι φιλοξενούμενοι αντιστέκονταν "ηρωικά".
Στο 14', το δυνατό σουτ του Κερμανίδη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Εθνικού και η μπάλα στη συνέχεια κατέληξε στην ... αγκαλιά του τερματοφύλακα Παπά!

Στο 35', ο Γιάννης Δαμανάκης μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκουερίνο, με έξυπνη κεφαλιά άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Παπά.
Στο 49' ο διαιτητής Λαμπρόπουλος, υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Αρμόδωρου σε κεφαλιά του Θ. Αποστολίδη, το εκτέλεσε εύστοχα ο Σαράφης διπλασιάζοντας τα γκολ του ΠΑΟΚ.

Στο 58' ο Κερμανίδης βρήκε τον Ορφανό και αυτός τα δίχτυα του Εθνικού για το 3-0.
Στο 72', οι 7.000 θεατές υποκλίθηκαν στο αστείρευτο ταλέντο του Γιώργου Κούδα, που πέρασε όλη την άμυνα του Εθνικού σημειώνοντας το 4-0 (αρχική εικόνα)!

Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 76' με σουτ του Κωστίκου, μετά από ασθενή απόκρουση του Παπά σε δυνατό σουτ του Ορφανού!
Κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήταν ο Γούναρης που αφενός αμυντικά εξαφάνισε τον Καραΐσκο, αφετέρου ήταν αυτός που με δικές του επελάσεις και καλές σέντρες, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Εθνικού!

Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Δαμανάκης, Κούδας, Ορφανός, Κωστίκος και Αναστασιάδης (όσο έπαιξε).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Αναστασιάδης (46' Πέλλιος), Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης (65' Κούδας), Σαράφης, Κωστίκος, Γκουερίνο, Ορφανός.

Εθνικός: Παπάς, Σταματάκης, Αρμόδωρος, Εγκλς, Σιώκος, Μακαρατζής, Βαμβακούσης, Λαμπρινός, Δωματιώτης (46' Φυλακούρης), Κωτίδης (46' Βασιλόπουλος), Καραΐσκος.
* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4