Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Απριλίου 2017

Η επίθεση κεντούσε, η άμυνα "έμπαζε" (2002)

Σαν σήμερα στις 14/4/2002, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ακράτητο, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2001-2002...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε ελάχιστους θεατές (μόλις 2.375 τα εισιτήρια), αλλά πρόσφερε συγκινήσεις και χορταστικό θέαμα, με την ομάδα των Άνω Λιοσίων να βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια για πρώτη φορά στην ιστορία της
Η επανεμφάνιση μετά από καιρό του Γιώτη Εγκωμίτη καθώς και τα τρία γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν βασικοί παράγοντες για να φτάσει ο Δικέφαλος στο εντυπωσιακό 6-3! 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 22' με τον Ηλιόπουλο, για να ακολουθήσουν πέντε συνεχόμενα γκολ των παικτών μας, που κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο επί της ομάδας του Γιώργου Παράσχου!

Η αρχή έγινε στο 24' όταν μετά από σέντρα του Εγκωμίτη ο Γεωργιάδης με κεφαλιά ισοφάρισε.

Στο 30' ο Σπάσιτς πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Φρούσου στο δοκάρι και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.
Στο 37', διαγώνια μπαλιά του Φρούσου στον Σπάσιτς και 3-1 (παραπάνω εικόνα), σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να δημιουργεί απανωτές ευκαιρίες και στο 50' ο Γεωργιάδης με διαγώνιο σουτ έγραψε το 4-1.

Στο 67' ο Όττο ανέτρεψε τον Οκκά, με τον Γεωργιάδη να ευστοχεί από τα 11 μέτρα κάνοντας το 5-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (71') ο Καραδήμος ήταν αυτός που ανέτρεψε τον Ηλιόπουλο και ο Ζιάκας ευστόχησε στο πέναλτι που παραχώρησε ο διαιτητής Τακίδης.

Στο 72' ο Εγκωμίτης μετά από μπαλιά του Λουτσιάνο σημείωσε το 6-2.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Ζιάκα που εκμεταλλεύτηκε παιδικό λάθος του Τοχούρογλου και διαμόρφωσε το τελικό 6-3!!!
Η κερκίδα έπνεε τα μένεα με τον ... Μπατατούδη και κάποια στιγμή ακούστηκε και το ανεπανάληπτο: "Μπατατούδη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα", χωρίς κανείς να καταλάβει τι ήθελε να πει ο άγνωστος ποιητής ...

Koρυφαίοι του Δικεφάλου οι Γεωργιάδης και Σπάσιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης (79' Γιασεμή), Καραδήμος, Κατσιαμπής, Αμπονσά (46' Χασιώτης), Νάστος, Ζέμαν, Σπάσιτς (55' Λουτσιάνο), Γεωργιάδης, Φρούσος, Οκκάς.

Ακράτητος: Ράπτης, Σούκαντσοκ, Όττο, Ηλιόπουλος (76' Τόγιας), Ραζανάουσκας (64' Ζιάκας), Μεσέρδης, Μαγκαφίνης, Κάφαλης (46' Τάτσης), Χάβος, Γκαρόζης, Μπορέλι.

Η βαθμολογία:
Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Ήταν ένας ανοικτός αγώνας και από τις δύο πλευρές. Το παιχνίδι είχε πολλά γκολ και σίγουρα το ευχαριστήθηκε ο λίγος κόσμος που το παρακολούθησε. Δεχτήκαμε γκολ από βλακείες. Συγγνώμη για την έκφραση αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο".

Περισσότερες φωτογραφίες από το παιχνίδι...
* Τη σεζόν 2001-2002, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 48 βαθμούς και τέρματα 55-45. Είχε σε 26 παιχνίδια (με 14 ομάδες έγινε το πρωτάθλημα), 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο κάθισε όλη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος συνολικά παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο για 77 παιχνίδια, από τα μέσα της σεζόν 1999-2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2002...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4