Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Απριλίου 2017

Επέστρεψε στις νίκες παίζοντας με "10" (1983)

Σαν σήμερα, στις 17/4/1983, ο ΠΑΟΚ του Χάινς Χέερ, υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Αθηνών, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1982-1983...

Μπορεί ο Απόλλωνας της Αθήνας (Σμύρνης σήμερα), στην έδρα του να δυσκόλευε υπερβολικά τον ΠΑΟΚ, χτίζοντας μια κακή παράδοση για εμάς, στην Τούμπα όμως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά!

Σαν σήμερα, λοιπόν ο ΠΑΟΚ με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.023 τα εισιτήρια) υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα του Πρόκοπ, παρουσία λίγων θεατών (μόλις 3.023 τα εισιτήρια).

Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες (ΟΦΗ εκτός 2-1, Ηρακλή εντός 1-3, Παναχαϊκή εκτός 1-0), η απογοήτευση είχε θρονιαστεί για τα καλά στην Τούμπα και αυτός ήταν ο λόγος που ο κόσμος είχε απομακρυνθεί, σε μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, αλλά εξελισσόταν όχι και τόσο καλά πλέον!

Το θέαμα στο α' ημίχρονο ήταν μετριότατο, η ομάδα έδειχνε ότι ήταν πολύ επηρεασμένη από τις ήττες που προαναφέραμε, αλλά και οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο, καθώς έπαιζαν επιφυλακτικά.

Στο 17' έγινε η φάση που επηρέασε σε πολύ σημαντικό βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης! Ο Δημόπουλος έριξε ένα ξεγυρισμένο μπουκέτο στον Φαμπιάτο (δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια σκηνικά, προφανώς προκλήθηκε!) και μετά από υπόδειξη του βοηθού Ντούτσια, ο διαιτητής Αναστασιάδης τον απέβαλε!
Αν και έπαιζε με 10, ο Δικέφαλος στο 51' άνοιξε το σκορ, όταν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ψαρρά, το οποίο αμφισβήτησε έντονα ο Πρόκοπ στις δηλώσεις του μετά το ματς.
Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Σκαρτάδος, ο Κούκλα απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Σκαρτάδος, παίρνοντας το ριμπάουντ, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ...

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, στο 54' ο Αλαβάντας απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Καστανού.

Στο 60', ήρθε το 2-0 με τον Τρίμχολντ, που με κοντινό πλασέ, μετουσίωσε σε γκολ την εκπληκτική μπαλιά του Γ. Κούδα (αρχική εικόνα). Ένα γκολ για το οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο Χέερ στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ψαρράς, Πέλλιος, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Τσουρέλας (72' Γκουερίνο), Δημόπουλος, Κούδας (68' Βασιλάκος), Κωστίκος

Απόλλων Αθηνών: Κούκλα, Φαμπιάτος, Χατζής, Προκόβας, Παπαγεωργίου, Βρεττός, Δάρρας, Μαγγιώρος (25' Παντελίδης), Ντόκεν, Σβορώνος, Κατσανός

Δηλώσεις Χάινς Χέερ: "Στο παιχνίδι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι υποχρεωτικά πλεονέκτημα όταν η μια ομάδα παίζει με 11 και η άλλη με 10!
Μετά την αποβολή του Δημόπουλου οι ποδοσφαιριστές μου δώσανε κάτι παραπάνω από τον εαυτό τους. Το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από προσωπική ενέργεια του Κούδα.
Στο πέναλτι είχαμε λίγη τύχη παραπάνω και αυτό γιατί μας έλειπε ο παίκτης που συνήθως τα εκτελεί! Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των επανεμφανισθέντων Πέλλιου και Τσουρέλα."
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983.
Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4