Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2017

Άρωμα τίτλου στα Πηγάδια (2010)

Σαν σήμερα στις 27/2/2010, ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από τα Πηγάδια, νικώντας με 0-3 την Ξάνθη, κάνοντας δικαιολογημένα όνειρα τίτλου, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2009-2010...

Μόνος πρώτος βρέθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού "τιμώρησε" την ομάδα του Πανόπουλου, βάζοντάς της 3 τεμάχια! Βιεϊρίνια (7' και 66') και Ίβιτς (13') οι σκόρερς ενώ 600 οπαδοί μας που βρέθηκαν στο γήπεδο, αποθέωσαν τους νικητές... 
Mε το σύνηθες 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα μας ο Φ. Σάντος, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Λίνο - Μαλεζά - Κοντρέρας - Σνάουτσνερ στα μετόπισθεν, τους Βιτόλο - Γκαρσία - Ίβιτς στα χαφ, τους Σορλέν - Βιεϊρίνια στα άκρα και τον Μουσλίμοβιτς στην επίθεση.

Το πρώτο τέταρτο ήταν αρκετό για τον «Δικέφαλο». Με δυο γρήγορα γκολ των Βιεϊρίνια στο 7' και Ίβιτς στο 13' ο ΠΑΟΚ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη από το 13'.

Στο 7' φάουλ από αριστερά του Λίνο, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Βιεϊρίνια και 0-1!

13' Σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά και εύστοχη σκαστή κεφαλιά του Βλάταν Ιβιτς κάνει το 0-2!

Στο 34' άλλη μια καλή φάση για την ομάδα μας με τον Ιβιτς να σεντράρει από δεξιά και τον Μουσλίμοβιτς να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
Στο 36' δυνατό σουτ του Σνάουτσνερ λίγο έξω από την περιοχή αναγκάζει τον Γκσπούρνινγκ να πέσει στην αριστερή του γωνία και να να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να σπαταλάει τεράστια ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Μουσλίμοβιτς μετά από μπαλιά του Κοντρέρας βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκσπούρνινγκ αλλά άνοιξε την μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον πορτιέρο της Ξάνθης να απομακρύνει με έγκαιρη έξοδο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να διατηρήσει το προβάδισμα και να κυνηγήσει κάτι κάλο χωρίς να ρισκάρει. Έτσι, το παιχνίδι αναλώθηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου με τον «Δικέφαλο» να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα.

Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη με το αριστερό σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή να διώχνει δύσκολα στην δεξιά του γωνία ο Γκσπούρνινγκ.

Στο 63' διπλό "όχι" του Γκσπούρνινγκ. Ο Λίνο έκτελεσε φάουλ με τον Μαλεζά να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να κάνει την προβολή αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή. 
 
Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έδιωξε τη μπάλα με το πόδι πάνω στον Μαλεζά που στη συνέχεια έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντάς τον να διώξει και πάλι πάνω στη γραμμή σε κόρνερ!
Στο 66' ότι δεν κατάφερε ο Στέλιος Μαλεζάς στο 63', το πέτυχε ο Βιεϊρίνια τρία λεπτά αργότερα! 
 
Ο Πορτογάλος άνοιξε την μπάλα δεξιά στον Ιβιτς, αυτός προχώρησε και έπαιξε το "1-2" με τον Βιεϊρίνια, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-3!
Φάση διαρκείας για το 0-4 στα καρέ του Γκσπούρνινγκ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώχνει το εξ επαφής σουτ του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Ιβιτς που ανατρέπεται με τον διαιτητή να αφήνει πλεονέκτημα καθώς ο επερχόμενος Σορλέν θα σουτάρει αμαρκάριστος στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και άουτ. Τελικό σκορ 0-3 που φάνταζε και λίγο.
600 ηρωικοί οπαδοί μας βρήκαν τον τρόπο και ήταν στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας, παρά τις απαγορεύσεις Πανόπουλου και κράτους. Σεληνιασμένοι από την εμφάνιση και φυσικά τη νίκη, τραγουδούσαν τον ύμνο του Δικεφάλου!!!

Την ίδια μέρα, στην PAOK Sports Arena, πριν το παιχνίδι της ομάδας μπάσκετ με την Καβάλα που ξεκινούσε στις 21:00, στήθηκε βιντεοπροβολέας και δόθηκε η δυνατότητα στον κόσμο να χαρεί έστω και από απόσταση το μεγάλο αυτό διπλό!!! 
Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, (88' Έντίνιο) Βιτόλο, Βιεϊρίνια (79' Κριστιάνο), Λίνο, Ιβιτς (84' Φωτάκης), Μουσλίμοβιτς.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάγκι, Μπούγκα, Λέιτε, Στρμπα, Πόι, Κιντάνα.

Δηλώσεις Σάντος: "Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά και κυρίως στα πρώτα 15 λεπτά. 

Είχαμε μεγάλη δυναμική επιθετικά και αμυντικά και καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ πολύ νωρίς. Μετά χωρίς να καταλάβω γιατί χαλαρώσαμε πολύ και χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παίζαμε με πολύ... στιλ. 

Δεν πιέζαμε και δεν είχαμε επιθετικότητα. Με την μπάλα κάναμε αχρείαστα λάθη. Για 15 περίπου λεπτά δεν μπορούσαμε να κάνουμε σωστή πάσα και αυτό έκανε την Ξάνθη να πιστεύει ότι μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι", είπε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε:

"Μετά το 30΄ αποκτήσαμε πάλι τον αυτοέλεγχο και την οργάνωση του παιχνιδιού. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να πετύχουμε ένα ακόμη τέρμα. Είπαμε να μπούμε και στο δεύτερο ημίχρονο το ίδιο δυνατά με το πρώτο. Οι ποδοσφαιριστές το κατάλαβαν αυτό και μπήκαν με άλλη διάθεση στο δεύτερο μέρος. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν το χάσαμε ποτέ. Οπότε θεωρώ ότι ήταν κατ΄ όλα μία δίκαιη νίκη".

Για το αν σκέφτεται τον τίτλο, σχολίασε: "Ήταν ένα ακόμη βήμα για μία ακόμη νίκη που θέλαμε πολύ. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι".

Ρωτήθηκε αν περίμενε να εξελιχθεί τόσο εύκολα το ματς: "Παιχνίδια εύκολα δεν υπάρχουν ποτέ. Είχαμε δει πολύ την Ξάνθη, ξέραμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της, εκμεταλλευτήκαμε αυτά που έπρεπε και κάναμε εμείς εύκολο το παιχνίδι".

Για το αν αυτή η φετινή πορεία είναι μία απάντηση σε όσους πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αντέξει τόνισε: "Δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε απάντηση σε κανέναν. Εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας και μένουμε σε αυτό. Να σεβόμαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Τους είπαμε να παίξουν για το σύλλογο και την ιστορία του. Αυτή είναι η νοοτροπία μας και δεν πρόκειται να αλλάξει για κανέναν λόγο".

Του ζητήθηκε να σχολιάσει και την απαγόρευση των μετακινήσεων: "Δεν έχει λογική η απαγόρευση των μετακινήσεων και είναι κακό για το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι κακό και για τους συλλόγους που χάνουν χρήματα. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί όμως γενικά στην Ελλάδα έχω συναντήσει πράγματα που δεν τα έχω συναντήσει αλλού".

Για το εάν υπάρχει κάποιο μυστικό για τη σταθερότητα της ομάδας εκείνη τη χρονιά: "Ο ΠΑΟΚ γενικότερα τον τελευταίο καιρό έχει φθάσει σε υψηλά σημεία απόδοσης χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε μέχρι το τέλος".

Παρά το 0-3, ο Σάντος είχε παράπονα από τους παίκτες του για τη χαλαρότητα μετά το δεύτερο γκολ: "Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν πολύ κακό. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη που είναι δίκαια όμως δεν θέλω από τους ποδοσφαιριστές να χαλαρώνουν σε κανένα χρονικό διάστημα του αγώνα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4