Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2017

Έχασε τις ευκαιρίες, κόλλησε στο "Χ" (1975)

Σαν σήμερα στις 5/1/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ... 

Oι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, καθώς τις αρκετές καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν τις αξιοποίησαν! 
Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζε την απόδοσή του. 
Σε μια κατάμεστη Τούμπα, στο σκορ προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 3' με τον Βάγκνερ για να ισοφαρίσει στο 19' με κεφαλιά ο Παναγιώτης Κερμανίδης. 
Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά το σουτ του Κούδα σταμάτησε στο δοκάρι του Σιδηρόπουλου...
Η αθηναϊκή ομάδα στην επανάληψη νοιαζόταν μόνο για τα νώτα της, οπισθοχώρησε και τελικά κράτησε την πολύτιμη γι' αυτούς ισοπαλία, με τον ΠΑΟΚ να έχει στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού κόντρα τον άνεμο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γάλλος Βερπεκιέ, ενώ αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του αξέχαστου Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο μας, διαδεχόμενος τον Λάκη Πρόγιο... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Αποστολίδης, Γούναρης, Σαράφης... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης, Κερμανίδης.

ΑΕΚ: Σιδηρόπουλος, Στεφανίδης, Ραβούσης, Νικολάου, Ζαρζόπουλος, Τσάμης, Τσανλάιτερ, Αρδίζογλου, Δέδες, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου (70' Τάσος).
* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4