Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2017

Η επική ανατροπή στην Ξάνθη! (2014)

Σαν σήμερα στις 5/1/2014, o ΠΑΟΚ κέρδισε στα Πηγάδια την Ξάνθη με 1-2 αν και έχανε με 1-0 ως το 87' για την 18η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2013-2014 ...

Ο Στέφενς (σε ένα 4-2-3-1) ξεκίνησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Κίτσιου, στα αριστερά τον Σπυρόπουλο, Κατσικά με τον Τζαβέλλα κεντρικούς αμυντικούς. 

Στα χαφ στον άξονα σαν αμυντικοί μέσοι τον Κατσουράνη και τον Λάζαρ, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο 10αριού τον Βούκιτς. Ο Λούκας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Στοχ στα αριστερά της και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης.

Η Ξάνθη απείλησε στο 9ο λεπτό, όταν ο Γλύκος απέκρουσε επικίνδυνη κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά από σέντρα του Τριάδη και δύο λεπτά αργότερα είχαμε φοβερή χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.

Ο Σαλπιγγίδης μετά από κάθετη του Κατσουράνη πλάσαρε (αν δεν βάλεις αυτά τότε ποια θα βάλεις;), ο Τσέμα άλλαξε πορεία την μπάλα αυτή έφτασε στον Βούκιτς που ένα μέτρο από την εστία, αλλά λίγο πλάγια, σημάδεψε το δοκάρι!

Στο 13ο λεπτό η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τον Μάνταλο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κατσικά και νίκησε από κοντά τον Γλύκο. 

Ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στον άξονα, οι παίκτες των γηπεδούχων έλεγχαν τον ρυθμό του ματς και ήταν αυτοί που απειλούσαν την εστία μας, χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες.

Μετά το 20λεπτο ο Δικέφαλος άρχισε σταδιακά να έχει την κατοχή της μπάλας περιορίζοντας τους γηπεδούχους που αρκούνταν σε αντεπιθέσεις και σε αυτό βοήθησε σίγουρα η αλλαγή του Τζιόλη στο 32', ο οποίος πέρασε στη θέση του Κατσικά (δεν ήταν καλός αλλά υπήρχαν και χειρότεροί του)... 

Παράλληλα ο Κατσουράνης κάλυψε το κέντρο της άμυνάς μας, μια κίνηση που ίσως έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της αναμέτρησης.

Η καλύτερη στιγμή στο υπόλοιπο του ημιχρόνου ανήκει στον ΠΑΟΚ που έχασε στο 42' ένα σίγουρο γκολ, με τον Λούκας να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση σε ένα μοναδικό τετ α τετ με την μπάλα στρωμένη στο αριστερό του πόδι...

Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν σαφέστατα κατώτερη του αναμενόμενου, βασικότατοι παίκτες μας έδειχναν ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, για μια ακόμη φορά, ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητο από κανέναν...

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η κατάσταση δεν άλλαξε σε σχέση με την εικόνα που είχε το ματς στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έδωσαν γήπεδο, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός χωρίς να το καταφέρνει, καθώς είχε βασικότατους παίκτες του εξαφανισμένους και το παιχνίδι του ήταν προβλέψιμο.

Η Ξάνθη ταμπουρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, οι σέντρες που επιχειρούσαν όμως οι παίκτες μας δεν προβλημάτιζαν τους αμυντικούς των γηπεδούχων και το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα της ακριτικής ομάδας.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, αλλά μετά το 75' οι παίκτες μας ανέβασαν και πάλι την πίεση. Σε αυτό βοήθησαν σίγουρα οι αλλαγές του Στέφενς στην επανάληψη (Αθανασιάδης και Λίνο) που έβαλαν το λιθαράκι που χρειαζόταν και πρόσφεραν αυτά που περίμενε ο Ολλανδός, ειδικά ο Βραζιλιάνος!

Αρχικά στο 87' ο Κατσουράνης βρήκε την ευκαιρία και πέτυχε την ισοφάριση με κοντινό σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης και 5 λεπτά αργότερα ο ΜΕΓΑΛΟΣ Λίνο, πέτυχε το γκολ που έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στον Δικέφαλο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα...
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Τσέμα, Παΐτο (60' Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (80' Κάλβο), Σολάρι, Τριάδης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσικάς (32' Τζιόλης), Σπυρόπουλος (75' Λίνο), Κατσουράνης, Λάζαρ, Λούκας, Βούκιτς, Στοχ (63' Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

...........................................

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού στα Πηγάδια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους 3 βαθμούς της νίκης, όμως τόνισε πως η ομάδα του δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ειδικά επειδή πήγε στις μονομαχίες, όπως ήθελε ο αντίπαλος. Πρέπει να νιώθουμε τυχεροί και χαρούμενοι, αφού έστω και έτσι πήραμε το παιχνίδι".

Για τα διαφορετικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ: "Δεν συμφωνώ ότι είχαμε δύο εικόνες σήμερα. Ξέρουμε ότι έρχονται πολλά παιχνίδια και ελπίζω να μάθουμε από αυτό. Πρέπει όμως να παίζουμε ποδόσφαιρο, όχι μονομαχίες. Φυσικά πρέπει να υπάρχει επιθετικότητα και συγκέντρωση, αλλά παίζοντας ποδόσφαιρο και όχι μέσα από μονομαχίες".

Για την αλλαγή του Κατσικά με τον Τζιόλη: "Δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος και γι' αυτό έκανα την αλλαγή. Όταν κάνεις αλλαγή στο 30ό λεπτό, σημαίνει ότι δεν είσαι ικανοποιημένος".

Για την επιλογή του να αφήσει στον πάγκο τον Τζιόλη: "Αισθάνθηκα ότι δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, γι' αυτό δεν ξεκίνησε. Έπρεπε, όμως να τον βάλω στο παιχνίδι και δεν μπορούσα να περιμένω άλλο".

Για το Μαντούρο: "Ελπίζω να φέρει αυτό που φέρνει ο Κατσουράνης όταν παίζει στη μεσαία γραμμή. Το πιο σημαντικό είναι πότε θα έρθει στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Πρέπει να τον δούμε για να διαπιστώσουμε πόσο μπορεί να παίξει. 

Όπως έχουμε πει τα προβλήματά μας είναι κυρίως στη μεσαία γραμμή. Όμως μπορεί αρχικά να τον χρησιμοποιήσουμε στην άμυνα για να βρει πιο εύκολα ρυθμό. Ακολουθούν 15 παιχνίδια σε μικρό διάστημα και δεν έχουμε πολλά περιθώρια, ειδικά όταν μαζεύουμε κίτρινες κάρτες όπως σήμερα".

Για την Ξάνθη: "Δεν είμαι υπεύθυνος να μιλήσω για την Ξάνθη. Μπορείτε να ρωτήσετε τον αντίπαλο".

........................................

Ο Κώστας Κατσουράνης μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στα Πηγάδια, τόνισε πως η ομάδα δεν έπαιξε καθόλου καλά και στάθηκε τυχερή που πήρε το τρίποντο στην εκπνοή.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά μιλώντας για την ανατροπή είπε: "Είναι κάτι που δεν είναι καλό να συμβαίνει. Κάναμε βέβαια την ανατροπή, αλλά δεν παίξαμε καθόλου καλά σήμερα, Σταθήκαμε τυχεροί και πήραμε τους τρεις βαθμούς. 

Θα πρέπει να δούμε τι έφταιξε και σήμερα, αλλά και γενικότερα που βρισκόμαστε συνέχεια πίσω στο σκορ. Γιατί κάπου θα το πληρώσουμε και θα μας βγει σε κακό. 

Μπορεί να έχει μέταλλο η ομάδα και να κάνει τις ανατροπές, αλλά έχει πολύ περισσότερη ποιότητα και μπορεί, αλλά και πρέπει να καθαρίζει πιο εύκολα τα παιχνίδια για να μπορεί να διεκδικεί στόχους"...

Αναφερόμενος στη μάχη του πρωταθλήματος σημείωσε: "Θα χρειαστούμε δουλειά. Στόχος μας είναι να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο, γιατί βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός δύσκολα χάνει πόντους, ενώ εμείς ζοριζόμαστε στα δικά μας παιχνίδια. 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια και ελπίζουμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό".

Σχολιάζοντας την απόδοση του Λίνο: "Είναι ανεκτίμητη η συμβολή του στην ομάδα. Είναι γεννημένος νικητής, έχει τα χαρακτηριστικά να δίνει ώθηση στην ομάδα. Προσφέρει και θα προσφέρει κι άλλο στον ΠΑΟΚ. Η πορεία του στην ομάδα του ΠΑΟΚ μιλάει από μόνη της".

Όσο για τη δική του απόδοση: "Όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Προσπαθώ να είμαι σε καλή κατάσταση, αυτό μετράει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και προσπαθώ να δίνω το καλύτερο στην ομάδα μου σε κάθε παιχνίδι. Όσο περνάει ο καιρός δένεσαι με τους συμπαίκτες σου. 

Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές με μένα και την θέση μου, αλλά έχω την εμπειρία για να ανταποκριθώ σε ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου".

Κλείνοντας μίλησε για τους στόχους της ομάδας: "Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει με την ομάδα κι από εκεί και πέρα έχουμε και το καλοκαίρι με την Εθνική. 

Πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για μένα το 2014», ενώ αναφέρθηκε και στο θάνατο του Εουσέμπιο: «ήταν το σύμβολο της Μπενφίκα, σήμαινε τα πάντα για την ομάδα".

.................................

Ο σκόρερ του γκολ της νίκης, Άλβες Λίνο, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα τονίζοντας τη σημασία των 3 βαθμών, δεδομένης και της δυσκολίας της αναμέτρησης.
Τα όσα είπε ο Βραζιλιάνος:

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και απέναντι σε μία πολύ δύσκολη ομάδα. Καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κι αυτό είναι το πολύ σημαντικό για μας".

Για το ότι ακόμη μια φορά άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών: "Με κάνει πολύ χαρούμενο η αντίδραση των φιλάθλων μας. Τους αγαπώ πραγματικά".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4