Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιανουαρίου 2017

Έργο του βοηθού η ήττα από τον Ολυμπιακό (1962)

Σαν σήμερα στις 14/1/1962, χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου ανηφόρισαν στην Τούμπα, για να δουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Περισσότεροι από 17.000 οι θεατές (15.691 τα εισιτήρια), γέμισαν το στάδιο που είχε μικρότερη χωρητικότητα τότε και είδαν έναν ΠΑΟΚ να είναι πολύ επιθετικός και να δημιουργεί πολύ καλές ευκαιρίες. 
Ο Ραπτόπουλος στο 10' (κεφαλιά άουτ), ο ίδιος στο 24' (δοκάρι), και στο 40', ο ίδιος παίκτης, είδε τον Πλέσσα να απομακρύνει δύσκολα με το κεφάλι το δυνατό σουτ του, με αποτέλεσμα οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0, παρά το ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερη, καθώς η ομάδα έπαιξε οργανωμένα και ήταν αυτή που απειλούσε.
Ο Ραπτόπουλος κερδίζει την κεφαλιά κοντά στην εστία του Ολυμπιακού...


Στο 53΄ο Ραπτόπουλος ήταν άτυχος, καθώς το σουτ του κόντραρε στον Σημαντήρη, η μπάλα ενώ πήγαινε στα δίχτυα άλλαξε πορεία και ο Τσανακτζής απέκρουσε σωτήρια.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 71' έφτασαν με τον Παπάζογλου μετά από μπαλιά του Σιδέρη στο 0-1, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες εκείνης της εποχής ο σκόρερ ήρθε από καταφανή θέση οφ σάιντ!


Οι εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών μας και της κερκίδας προς τον βοηθό Παιδόπουλο και τον διαιτητή Τζουβάρα, πήγαν στου κουφού την πόρτα! Μεγάλη η ευθύνη του βοηθού που έχασε τη φάση και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του ελληνικού δημοσίου!
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να αντιδράσει, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο αποτέλεσμα... Η επιθετική αδυναμία του Δικεφάλου ήταν επίσης καθοριστικός παράγοντας για την ήττα, καθώς Λέανδρος - Κιουρτζής - Βασιλειάδης απογοήτευσαν, αφήνοντας μόνο του τον Ραπτόπουλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Απαλάκης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Σιδηρόπουλος, Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Κιουρτζής.

Ολυμπιακός: Τσανακτζής, Πλέσσας, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Σουρούνης, Ηλιάδης, Παπάζογλου Κ., Σιδέρης, Μπέμπης, Πολυχρονίου, Παπάζογλου Αρ.

* Στην αρχική photo ο Μιχαηλίδης πέφτει και μπλοκάρει προ του Παπάζογλου, ενώ Γιακουμής - Χασιώτης παρακολουθούν, έτοιμοι να επέμβουν.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4