Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Νοεμβρίου 2016

Ιστορική πρόκριση επί της Γκρασχόπερς (2002)

Σαν σήμερα στις 14/11/2002, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ελβετία για να υπερασπιστεί το φτωχό 2-1 με το οποίο είχε κερδίσει την Γκρασχόπερς στην Τούμπα, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ...
Η πρόκριση ήρθε με συγκλονιστικό τρόπο, χαρίζοντας ανείπωτη χαρά σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνη τη βραδιά, με τον Δημήτρη Μάρκο να σκοράρει με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αφού η μπάλα ακούμπησε στο πόδι του νεοεισελθόντα Πέτριτς, αλλάζοντας όσο έπρεπε πορεία!
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι (πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα της χώρας τους τότε!), είχαν την υπεροχή, την κατοχή της μπάλας και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0, χάρη σε γκολ που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου μετά από φάουλ που εκτελέστηκε με σέντρα του Γκέρμπερ.

Στην επανάληψη ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα βλέποντας ξεκάθαρα πως η αντίπαλος δεν είναι ομάδα - φόβητρο! Πέρασε στο ματς τον Χασιώτη αντί του Κουκιέλκα, βάζοντας τον Μάρκο πιο μπροστά, καθώς ως τότε έπαιζε κεντρικός αμυντικός.

Ο Μάρκος έκανε πολύ καλό παιχνίδι στη νέα του θέση και ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στη ομάδα μας να αρχίσει να απειλεί τον Μπορέρ. Στο 48', ο Γιασεμής ανατράπηκε από τον Σβέγκλερ, όμως ο Σουηδός ρέφερι Χάνσον δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου...

Η Γκρασχόπερς στην επανάληψη είχε να επιδείξει όλη κι όλη μια καλή στιγμή, με την λόμπα του Εντουάρντο να σταματάει στο δοκάρι του εξαιρετικού εκείνη τη μέρα Κυριάκου Τοχούρογλου στο 67'. 

Ο χρόνος κυλούσε, οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του 1-0 που τους έδινε πρόκριση, όμως στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα, ο Μάρκος τους έκανε την ... κηδεία με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω!
   
Οι συνθέσεις:

Γκρασχόπερς: Μπορέρ, Γιάγκι, Γκέρμπερ, Σβέγκλερ, Σμίλιανιτς, Καμπάνας, Ταραράτσε, Σπίτσερ (71΄ Μιτρέσκι), Εντουάρντο (85΄ Λιχστάινερ), Μπαρίχο (92' Πέτριτς), Νούνιεζ.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά, Ουντέζε, Μάρκος, Φουτσίνι (75΄ Φρούσσος), Κουκιέλκα (46΄ Χασιώτης), Καφές, Κούτσης, Γεωργιάδης, Γιασεμάκης, Οκκάς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4